page loader

FEFPEB Nedir? Üyelerine Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

FEFPEB Nedir? Üyelerine Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

8 Mayıs 2023
|
Paylaş:
Image Carousel

Türkçe açılımı ile FEFPEB Avrupa Ahşap Palet ve Ambalaj Üreticileri Federasyonu anlamına gelir. Kar amacı gütmeyen kuruluşun ana hedefi ahşap endüstrisinin çıkarlarını temsil etmek ve gelişimine katkı sağlamaktır. FEFPEB ahşap palet ve ambalaj sektöründeki üretici, tedarikçi, satış yapan firmalar ile ahşap ambalaj endüstrisinin bütün ulusal birlik ve kurumların Avrupa temsilcisidir.


FEFPEB Ne İş Yapar?

FEFPEB üyeleri ile birlikte ahşabın ekonomik ve ekolojik olarak en ideal nakliye ve ambalaj malzemesi olduğunu uluslararası arenada ön plana çıkarmak için çalışmalar yapar. Sektörün çıkarlarını korumak, gelişmesine katkı sağlamak, kalite standartlarını belirlemek adına faaliyetler yürütür. Ahşap malzemenin kullanımına teşvik edici çalışmaların yanı sıra üye olan kuruluşların da sektör içerisinde gelişmesine yardımcı olur.


FEFPEB Üyelik Koşulları Nelerdir?

FEFPEB geniş kapsamlı bir üyelik sistemine sahiptir. Sistemde üç farklı üyelik tipi bulunur. Ahşap ambalaj sektöründe doğrudan ya da dolaylı olarak faaliyet sürdüren gruplar ve bireyler sistem içerisindeki üyelik türlerinden birine dahil olur. Üyelik tipleri ve kapsamı aşağıdaki gibidir:


1. Tam Üyelik: Ulusal ahşap palet ve ambalaj meslek birlikleri tarafından temsil edilen, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Avrupa ülkeleri FEFPEB’in tam üyesidir. Ulusal dernek üyelikleri ahşap ambalaj ve palet endüstrisinde üretim ve onarım yapan şirketlerden oluşur. Gencer Ambalaj FEFPEB’in tam üyesidir.

2. İlişkili Üyelik: Doğrudan sektörde imalat yapmasa da kereste, ahşap, palet, makine ve ekipman tedarikçilerini kapsayan üyelik tipidir.

3. Palet Havuzu Üyeliği: EPAL, CHEP, LPR, IPP Logipal ve PRS gibi Avrupa’nın açık/kapalı büyük palet havuzları FEFPEB üyesidir.


FEFPEB Üyesi Olmanın Avantajları Nelerdir?

● FEFPEB üyesi olan ahşap palet ve ambalaj üreticileri sektörde belirli kalite standartlarında üretim yapma ve kendini geliştirme şansına sahip olur.

● Üyeler sektöre dair tüm yenilikler ve mevzuatlardan sürekli haberdar olarak güncel kalma avantajını yakalar.

● Diğer üyeler ile düzenli iletişim ve işbirliği yaparak iş hacmini büyütme açısından kolaylık elde eder.

● Üyeler FEFPEB tarafından düzenlenen eğitim, konferans ve bilgilendirme toplantıları ile hem kendini geliştirme hem de sektörün trendlerini yakından takip etme imkanlarından faydalanır.

● FEFPEB lobicilik faaliyetleri ile üyelerinin AB düzeyinde sektöre yönelik yasal düzenlemeler ve prosedürlerin şekillenmesinde söz sahibi olmasına olanak tanır.

● Üyeler kendi sektörlerindeki rekabet ortamında kendini öne çıkarma fırsatına sahip olur. 


FEFPEB tam üyesi olarak ahşap palet ve ambalaj endüstrisinde uluslararası standartlara uygun ürünlerimizle ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayarak form doldurabilirsiniz.

E-bülten kaydı için: