page loader

Uluslararası Taşımacılıkta Ahşap Ambalaj Kullanımının Önemi Nedir?

Uluslararası Taşımacılıkta Ahşap Ambalaj Kullanımının Önemi Nedir?

19 Ocak 2023
|
Paylaş:
Image Carousel

Ahşap ambalaj, en zorlu taşıma koşullarında bile herhangi bir ürünün korunması için çok yönlü, işlevsel ve kârlı olan seçenektir. Bu seçenekte bölünemez yükler, mallar, ağır makineler ve çok kırılgan olan ekipmanlar bile rahatlıkla depolanıp taşınabilir. Uluslararası taşımacılık için güvenli olan ahşap paletler de aynı avantajları sunar. Bunun en önemli nedeni sağlam, güvenilir ve tamir edilebilir oluşudur. Bu taşıyıcıların uluslararası lojistik için en önemli özellikleri şöyledir:

 Ölçü ve Standartlar: Dünya çapında faaliyet gösteren ahşap paletlerden olan Epal paletlerin ana avantajı, tedarikçiden bağımsız olarak, belirli özellikleri garanti eden
standartlaştırılmış bir taşıyıcı olmasıdır. Yeni, kullanılmış veya tamir edilmiş de olsa bu taşıyıcı, ihtiyaç duyulan koşulları karşılamak için aynı kapasitede raf, kızak ve yükapasitesine sahip olacaktır.

 Çok Yönlülük: Gücü ve güvenilirliği ile tanınan bu nakliye paletleri, sık kullanım için tasarlanmıştır. Kırılan paletlerin tamir edilebilir olması ömrünü oldukça uzatır. Esas olarak ağır malların taşınması için kullanıldığından sağlamlığı sayesinde 1500 kg’a kadar dinamik, 4000 kg’a kadar da statik yük taşıyabilir. Güvenilirliği bu taşıyıcıları, endüstriyel kullanımla birlikte farklı sektörlerde tercih edilebilir kılar.

 Taşınması Kolay: Ahşap palet tasarımı, taşıyıcıların kullanımını son derece kolaylaştırır. 4 girişi sayesinde optimum yükleme kolaylığı sunar. Hemen hemen her tür forklift ve transpalete her yönden kolayca taşınabilir.

 Sürdürülebilirlik: Hem depolama için kullanılan ahşap ambalajın ham maddesi olan ahşap, tamir edilebilir ve geri dönüştürülebilir bir malzemedir.

 Düşük Maliyetler: Çok yönlü, işlevsel ve uzun süreli kullanım sağladığı için ahşap paletler, taşımacılık ihtiyacınızın düşük maliyetli çözümüne destek verir.

 Esneklik: Ahşap sağlam bir ham madde olduğu kadar esnektir de. Bu da onu transit paketleme için mükemmel bir malzeme yapar. Taşınacak eşyaların korunması için oldukça idealdir.

 ISPM-15 Kurallarına Uygunluk: Herhangi bir ham ahşap ve ambalaj türünükullanıldığı tüm uluslararası gönderilerin damgalanması gerekir. Damgalar, tüm masif ahşap ambalaj malzemelerinin ISPM-15 gerekliliklerini karşılayacak şekilde işlendiğini gösterir. Burada amaç, uluslararası ölçekte bitki sağğını korumak, bitkileri ve ekosistemlerini olumsuz yönde etkileyecek zararlıların yayılmasını önlemektir. Epal paletler, ISPM-15 kurallarına uygun şekilde üretilmiş ve damgalanmış taşıyıcılardır.

Gencer Ambalaj olarak sahip olduğumuz birçok sertifika ve lisans ile Epal paletler de dahil olmak üzere istediğiniz ölçülerde ahşap palet ve diğer taşıyıcı/tamamlayıcı ambalaj malzemelerinin imalatını ve satışını yapmaktayızÜrünler sayfamızdan ürünlerimize ulaşabilir ve iletişim sayfasından isteklerinize göre ürün
teklifi alabilirsiniz.

E-bülten kaydı için: