page loader

EPAL Paletleri Diğer Paletlerden Ayıran Özellikler Nelerdir?

EPAL Paletleri Diğer Paletlerden Ayıran Özellikler Nelerdir?

8 Mayıs 2023
|
Paylaş:
Image Carousel

Lojistik ve ürün depolamada paletlerin sağladığı avantajlar çok fazladır. Bu avantajların sürdürülebilir olması için üretimde kullanılan malzemelerin sağlam ve doğa dostu olması gerekir. EPAL Palet, sürdürülebilirlik ve kaliteyi bir arada sunan nadir yük taşıyıcılar arasında yer alır.

EPAL Nedir?

EPAL, The European Pallet Association yani Avrupa Palet Birliği'nin kısaltmasıdır. EPAL, Euro ve Box paletler gibi EPAL yük taşıyıcılarının kalitesini güvence altına almak amacıyla 1991 yılında kurulur. Günümüzde 35'ten fazla ülkede ulusal birlikler ve temsilcilikler aracılığıyla faaliyetlerine devam eder.

Neden EPAL Palet?

Euro Palet olarak da bilinen EPAL Palet; Avrupa, Çin, Rusya ve Baltık ülkelerinde taşıma ve ambalaj sektöründe bir standart haline gelmiştir. Dünya genelinde bu kadar çok tercih edilmesinin nedenleri arasında şunlar yer alır:


● Yüksek kalite standartları

● Yeniden kullanılabilirlik

● Çevre dostu üretim


Kalite: EPAL Euro Palet Değişim Havuzu

EPAL faaliyetlerinin odak noktasında EPAL Euro palet değişim havuzu yer alır. Bağımsız kalitegüvencesine tabi olduğu için her EPAL paleti aynı kalite standartlarında ve ölçülerde üretilir. Böylece uluslararası ticarette tek tip palet kullanılabilir ve hem maliyet hem de işgücü açısından tasarruf edilebilir. EPAL palet havuzları palet temini, onarım ve bakım gibi konularda da firmalara yardımcı olur.

Sürdürülebilirlik: Tekrar Kullanım

Euro Paletlerin ana malzemesi ahşaptır. Üretimde geri dönüştürülebilir malzeme kullanılması,mevcut paletlerden dönüşümlü olarak fayda sağlanması ve arızalı paletlerin tamir edilerek yeniden işlev kazanması EPAL paletlerin sürdürülebilirliğini gösterir. Bu yönüyle bir Euro Palet, karbon salınımının yaklaşık 30 kg azalmasına katkıda bulunur. Doğa dostu ve sürdürülebilir birürün olduğu için maliyeti de oldukça düşüktür.

Çevre Dostu Üretim: ISPM 15

Küresel nakliye alanında kullanılan işlenmemiş, ahşap palette bulunan zararlılar taşıma yoluylafarklı bir ülkenin doğal yaşamını tehlikeye atabilir. Bu olasılığı göz önüne alan EPAL, FAO (Birleşmiş Milletler Tarım Örgütü) tarafından onaylanan çevre dostu ISPM 15 işlemini uygular. Euro Palet’lere uygulanan bu ısıl işlem, ahşaptaki muhtemel zararlı organizmaları ortadan kaldırır.


Gencer Ambalaj olarak ISPM 15 ve EPAL palet üretim lisansı da dahil sahip olduğumuz pek çok sertifika ile kalite anlayışımızı yansıttığımız ürünlerimizle ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayarak form doldurabilirsiniz.

E-bülten kaydı için: