page loader

EPAL Paletlerde Dijital Dönüşüm: Yeni EPAL Euro Palet QR

EPAL Paletlerde Dijital Dönüşüm: Yeni EPAL Euro Palet QR

17 Nisan 2024
|
Paylaş:
Image Carousel

EPAL, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren dolaşıma giren yeni ürünü EPAL Euro palet QR ile palet endüstrisinde dijital dönüşüme yönelik önemli bir adım attı. Bu yeni QR koduyla işaretlenmiş paletler, mal ve palet lojistiğini dijitalleştirerek kullanıcıların süreçleri daha verimli bir şekilde yönetmelerini sağlıyor.

Her bir paletin sağ üst köşe bloklarında benzersiz bir QR kodu bulunuyor ve bu kodlar, paletlerin benzersiz kimliklerini oluşturuyor. Kullanıcılar, QR kodunu kendi BT sistemlerine veya EPAL tarafından geliştirilen yazılım aracılığıyla palet üzerindeki mallara bağlayabilir ve Takip&İzle kullanarak mal ve paletin konumunu tamamen şeffaf bir şekilde takip edebilirler.


Yeni EPAL Euro palet QR, klasik EPAL Euro paletleri üreten EPAL lisans sahipleri tarafından tedarik edilebilir. Şu anda, yalnızca birkaç üretici bu işin içinde olsa da birçok EPAL Euro palet üreticisi şu anda QR kodu baskısı yapmak için hazırlık yapıyor. EPAL Euro palet QR'ları yakında her yerde bulunabilir hale geleceği ön görülüyor. 


EPAL QR Kodu: Dijital Ürün Pasaportu

EPAL Euro paletlerinde bulunan QR kodu, paletin yerini ve yük durumunu takip etmenin yanı sıra palet hakkında önemli bilgileri sağlamak için kullanılabilir. Bu bilgiler, paletin üretim detaylarına ek olarak sahtekarlığa karşı güvenliği artırmak için malzeme, geri dönüşüm, değişim ve yeniden kullanım gibi konuları kapsar.

EPAL'in Başkanı Dirk Hoferer, bu yeni teknolojinin EPAL Euro paletlerini sadece yük taşıyıcısı olmaktan öteye taşıdığını belirtiyor. Artık paletler, aynı zamanda bilgi taşıyıcıları haline geliyorlar.

Yeni EPAL Euro Palet QR Hakkında Faydalı Bilgiler

  1. QR kodu ne içerir?

QR kodu, EPAL Euro palet QR'ın benzersiz seri numarasını ve bir internet adresini (URL) içerir. Akıllı telefon veya diğer standart tarayıcılarla tarandığında, internet adresi kullanıcıyı bir internet sitesine veya dijital palet pasaportuna götürür. 

  1. Dijital palet pasaportu nedir?

Dijital palet pasaportu, EPAL Euro palet QR'ın üretim verilerini içerir. Pasaport, bir paletin üretim tarihi, üretim yeri, EPAL Euro palet QR'ın ilk sahibi, bakım tarihleri ve diğer önemli bilgiler gibi birçok veriyi içerir. EPAL tarafından geliştirilen bir web uygulaması aracılığıyla erişilebilir ve EPAL Euro palet QR'ın sahipleri veya kullanıcıları tarafından kolayca görüntülenebilir ve yönetilebilir.

  1. Tüm yeni EPAL Euro paletleri artık bir QR kodu içerecek mi?

Hayır. EPAL Euro paletlerine QR kodları basmak şu anda bir seçenektir. EPAL Euro palet üreticilerinin EPAL Euro paletlerine QR kodları basma zorunluluğu yoktur. 

  1. Yeni EPAL Euro palet QR'daki QR kodu ne kadar süre dayanır?

QR kod işaretleme, EPAL Euro paletlerine mürekkep püskürtmeli olarak uygulanır. EPAL bu işlemi ilk kez 2019'da tanıttı. Bu süre içinde yapılan hava koşullarına dayanıklılık ve dayanıklılık testleri, QR kodunun okunabilirliğini olumsuz etkilememiştir. EPAL, QR kodunun, gerçek kullanıma bağlı olarak birkaç yıl boyunca okunabilir kalmasını beklemektedir. Kullanılmış EPAL Euro palet QR'ın QR kodunun iyi okunabilirliğini korumak için, EPAL, kullanılmış EPAL Euro palet QR'larını kapalı mekanlarda veya dış mekanda bir çatı altında saklamayı önermektedir.

  1. Yeni EPAL Euro palet QR'ın QR kodu, mallarla nasıl bağlantı kurulur?

Kullanıcılar, kendi IT sistemleri aracılığıyla veya EPAL tarafından geliştirilen yazılım aracılığıyla palet üzerindeki QR kodunu mallarla bağlayabilir ve EPAL Euro palet QR'ın konumunu ve üzerinde taşınan malları Tam İzleme ve İzleme kullanarak tam şeffaflık elde edebilir.


Kaynak: https://www.epal-pallets.org

E-bülten kaydı için: